RHMZ izdao novo upozorenje: Srbiji prete nova izlivanja reka u naredna 24 sata

Zbog prethodnih padavina, i dalje na snazi vanredna situacija u 32 grada i opštine

14.06.2023. 09:12
  • Podeli:
Poplave_Gornja Vranjska kod Šapca_Foto Tanjig_OMK MUP Srbije (1)-647762a556dad.webp Foto: Tanjig / MUP Srbije

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje da Srbiji u naredna 24 sata prete nova izlivanja reka, i to njih pet.

"Narednih 24 sata na gornjem toku Južne Morave, kao i na slivovima Vlasine, Veternice, Jablanice i Puste moguća su izlivanja manjih bujičnih vodotoka", navodi se na sajtu RHMZ.

Zbog prethodnih padavina, i dalje na snazi vanredna situacija u 32 grada i opštine.

Posledice se još otklanjaju, a od sutra do nedelje prete nove padavine.

Najkritičnije je bilo u Sokobanji, Čačku, nekoliko lokalnih samouprava Pomoravskog okruga kao što su Jagodina, Ćuprija, Despotovac, zatim u Rasinskom okrug – Kruševcu, Varvarinu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()