RHMZ izdao upozorenje: Stižu pljuskovi i nevreme, u narednih sat vremena na udaru i delovi Beograda

U Srbiji će sutra biti malo svežije, a više padavina se očekuje u jugozapadnim, južnim, jugoistočnim i centralnim krajevima Srbije, od 20 do 40 milimetara

08.05.2024. 17:06
  • Podeli:
vladimir šporičić tanjug pljusak kiša-647593b36f4a2.webp Foto: Tanjug / Vladimir Šporičić

U naredna dva sata nevremena će biti i u nekim krajevima Beograda, prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

„U naredna dva sata na zapadu, istoku i jugoistoku Srbije, u Sremu, južnom i srednjem Banatu ponegde kiša i izolovana pojava plјuskova s grmlјavinom. U pojedinim delovima Beograda, uglavnom na širem području, kratkotrajna kiša ili lokalni plјusak s grmlјavinom“, objavio je RHMZ u novoj najavi na svom sajtu.

Prema ranije istaknutom upozorenju, danas posle podne i uveče očekuje se nestabilno vreme, mestimično s kišom i kratkotrajnim plјuskovima s grmlјavinom. U zapadnim, južnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije ponegde se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode praćene sugradicom i gradom, a lokalno i velikom količinom padavina za kratko vreme (preko 20 mm u periodu do 3 h).

U Srbiji će sutra biti malo svežije, a više padavina se očekuje u jugozapadnim, južnim, jugoistočnim i centralnim krajevima Srbije, od 20 do 40 milimetara.

Jutarnja temperatura biće od 11 do 15, a najviša od 17 na jugu do 22 stepena Celzijusa na severu Vojvodine.

Na severu Vojvodine sutra će biti promenljivo oblačno i uglavnom suvo. U ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno i malo svežije, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, a jače padavine se očekuju uglavnom u južnim i centralnim predelima Srbije.

Duvaće slab i umeren, severni i severoistočni, na istoku Srbije povremeno i jak istočni vetar.

I u Beogradu sutra umereno do potpuno oblačno i malo svežije, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima uz mogućnost grmljavine. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni, uveče u skretanju na istočni. Jutarnja temperatura oko 13, a najviša oko 20 stepeni.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()