RHMZ najavio vremenski rolerkoster: U četvrtak +20, za vikend stiže nagla promena

Ovih dana imaćemo velike promene vremena

17.01.2024. 16:01
  • Podeli:
zima, inje, led, sneg, hladno, vreme pixabay-655fe04586875.webp Foto: Pixabay

„Naoblačenje sa kišom koje će posle 16 h zahvatiti Bačku, posle podne proširiće se i na ostale krajeve Vojvodine, a uveče i noću i na celu zemlјu“, objavio je Republički hidrometeorološki zavod u aktuelnoj najavi.

Tokom noći u istočnoj Srbiji kiša će se lediti pri tlu, zbog čega je izdato upozorenje, a problem će biti i vetar – do kraja dana duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine na jugu Banata i ponegde u planinskim predelima.

Sutra, 18. januara, vetrovito i još toplije, maksimalna temperatura od 15 do 20 °C, osim u Timočkoj Krajini gde će se zadržati hladno vreme pa se u jutarnjim i prepodnevnim satima očekuje kiša koja će se lediti pri tlu. Na planinama intenzivno toplјenje snega. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar, koji će imati udare i olujne jačine na jugu Banata, u donjem Podunavlјu i u planinskim predelima. Kasnije posle podne vetar u slablјenju, objavio je RHMZ.

RHMZ

Za petak RHMZ najavljuje naglo zahlađenje, a subotu razvedravanje.

"U petak naglo zahlađenje uz prelazak kiše u sneg, pre podne u Vojvodini i zapadnoj Srbiji uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača, a u drugom delu dana i u ostalim predelima. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar", stoji u najavi RHMZ-a.

U subotu na severu Srbije razvedravanje, a u ostalim krajevima oblačno sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača. Vetar će biti u slabljenju. U nedelju suvo sa dužim sunčanim intervalima ali hladno vreme.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()