RHMZ: Nevreme iz Hrvatske stiže u Srbiju

Nevreme sa grmljavinom koje je zahvatilo Zagrebačku regiju i brzo se izmestilo ka Osječkom regionu kreće se dalje na istok

19.07.2023. 18:24
  • Podeli:
pljusak kiša 2 vladimir šporičićč tanjug-647593645a055.webp Foto: Tanjug / Vladimir Šporičić

Jako nevreme praćeno grmljavinom koje je zahvatilo Hrvatsku stići će u Srbiju oko 19 sati, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Nevreme je zahvatilo Zagrebačku regiju i brzo se izmestilo ka Osječkom regionu, a potom i dalje na istok. 

Do granice sa Srbijom bi trebalo da stigne oko 19 sati. Najpre će zahvatiti zapadne delove Vojvodine, Mačvu i donje Podrinje, naveo je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

MUP: Crveni stepen upozorenja zbog jakog nevremena

Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije izdao je hitno meteorološko upozorenje, zbog jakog grmljavinskog nevremena koje se iz Osječke regije premešta dolinom Save ka Srbiji.

"Najviši, crveni stepen upozorenja izdaje se najpre za Srem, Mačvu i donje Podrinje, gde se nailazak nepogode očekuje do 19 časova, odakle će se preko juga Vojvodine, zapadne Srbije, Šumadije i Beograda brzo premeštati dalje na istok. Na ovom području mogu se očekivati kratkotrajno veoma intenzivni pljuskovi, krupan grad, jaka grmljavina, ali i olujni i orkanski udari vetra koji mogu pričiniti značajnu materijalnu štetu, ugrožavajući takođe bezbednost ljudi i životinja", navedeno je u saopštenju MUP-a Srbije.

U jakom nevreme praćenom kišom i olujnim vetrom koje je zahvatilo Zagreb oko 16 sati Zagreb dve osobe su stradale.

Hitne službe su zbog nevremena primile više od 700 poziva, među kojima je i nekoliko dojava o povređenim osobama, a samo vatrogasci su imali 50 intervencija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()