RHMZ: Srbiji ne preti opasnost od povišenog vodostaja Save

Nove informacije o vodenim talasima koji bi mogli da zadese Srbiju očekuju se oko 17. avgusta

08.08.2023. 15:11
  • Podeli:
Reka Sava_Beograd_Brankov most_Foto Pixabay-64bfb3b3a5cc7.webp Foto: Pixabay

Vodeni talas u slivu Save, nastao posle nevremena i poplave koje su pogodile Hrvatsku i Sloveniju, neće predstavljati opasnost za Srbiju u narednom periodu, rečeno je FoNetu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ).

Vodostaj Save u Sremskoj Mitrovici i Šapcu, koji su prvi na udaru, pomno se prati i ne preti opasnost od talasa koji stiže rekom Savom, rekla je hidrometeorološkinja Jelena Jerinić.

Obilne kiše pogodile su prošle sedmice Sloveniju i Hrvatsku i prouzrokovale poplave, klizišta i velike štete.

Nove informacije o vodenim talasima koji bi mogli da zadese Srbiju očekuju se oko 17. avgusta, najavila je Jerinić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()