RHMZ upalio žuti meteolaram: Kiša zasula Beograd, poznato kada će se razići oblaci

Na području Beograda kiša već pada, a prema najavama RHMZ padaće i narednih sat vremena.

24.05.2024. 12:45
  • Podeli:
kiša beograd vladimir šporičić tanjug-66506f9717101.webp Foto: Vladimir Šporičić Tanjug

U Srbiji sredinom dana i posle podne promenlјivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom.

Na području Beograda kiša već pada, a prema najavama RHMZ padaće i narednih sat vremena.

Za vikend i početkom sledeće sedmice delimična stabilizacija vremena - u većini mesta biće suvo uz duže sunčane intervale, a na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije preovlađivaće oblačno s kišom, plјuskovima i grmlјavinom. Za vikend će u košavskom području ponovo duvati umeren do jak jugoistočni vetar.

Screenshot RHMz

U celoj Srbiji danas je na snazi žuti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, dok je ovo upozorenje u jugozapadnoj Srbiji i na prostoru KiM upaljen samo zbog grmljavine.

Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Screenshot RHMZ
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()