RHMZ upozorava: Sledi nagla promena vremena – jaki pljuskovi, grmljavina i grad

Do promene vremena doći posebno sutra popodne i uveče, kada se očekuje i do 70 milimetara padavina

04.08.2023. 15:35
  • Podeli:
vladimir šporičić tanjug pljusak kiša-647593b36f4a2.webp Foto: Tanjug / Vladimir Šporičić

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na vremenske nepogode i naglu promenu vremena danas i sutra na području Srbije.

Na severu i zapadu večeras se očekuje lokalna pojava jakih pljuskova s grmljavinom i gradom. Sutra u celoj zemlji veoma nestabilno s kišom, jakim pljuskovima, grmljavinom, ponegde i gradom.

RHMZ navodi da će do promene vremena doći posebno sutra popodne i uveče, kada se očekuje od 20 do 40 milimetara, lokalno i do 70 milimetara padavina.

Temperatura će biti u padu – sutra za oko 5 do 8 stepeni na Celzijusovoj skali i u većini mesta kretaće se od 25 do 32 stepni.

Na jugu i istoku zemlje biće i dalje biti veoma toplo, do 35 stepeni, a u nedelju i početkom sledeće sedmice u svim predelima osetno hladnije, ističe RHMZ.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()