Smena sunca i kiše: Kakvo nas vreme očekuje do kraja prve nedelje jula

Smena kiše i sunca se nastavlja

28.06.2023. 16:34
  • Podeli:
letnja kiša pixabay-649c44ced313b.webp Foto: Pixabay

Danas sledi premeštanje hladnog fronta, zatim prolazno poboljšanje, a za vikend ponovo malo svežije i vrlo nestabilno. Početkom sledeće nedelje na kratko suvo i toplije, oko 05. jula ponovo malo svežije i vrlo nestabilno vreme, najavio je u svojoj najnovijoj prognozi meteorolog Marko Čubrilo.

"Sledi premeštanje hladnog fronta koji donosi povremenu kišu i grmljavinske pljuskove, dok bi na jugu i jugoistoku Srbije posle podne moglo biti i izraženijih grmljavinskih pljuskova. Biće relativno sveže za ovo doba godine uz maksimume od +14 do +21, samo na jugu oko +28 stepeni Celzijusa. Posle podne na severu i zapadu regiona prestanak padavina i razvedravanje", kaže Čubrilo u najnovijoj vremenskoj prognozi.

Posle vrlo sveže noći ka četvrtku, u četvrtak i petak pretežno sunčano i toplije uz porast temperature koje bi se u petak sredinom dana trebala kretati od +24 do +30 stepeni Celzijusa.

Za vikend nevreme i pljuskovi

"Za vikend sledi novo pogoršanje uz grmljavinske pljuskove i uslove za pojavu vremenskih nepogoda, posebno u subotu posle podne i u noći ka nedelji. Padavine će biti dosta neujednačene s obzirom da će se javljati u obliku lokalnih pljuskova", prognozira Čubrilo.

"U subotu na istoku regiona i do +31, a na zapadu svežije oko +21 stepen Celzijusa. U nedelju maksimum od +22 do +27 stepeni Celzijusa, na jugu oko +30 stepeni Celzijusa", navodi se u prognozi.

Početkom sledeće nedelje ponovo na kratko stabilnije i malo toplije uz maksimume od +25 do +31 stepen Celzijusa, ali sredinom nedelje vrlo nestabilno i malo svežije uz maksimume od +24 do +28 stepeni Celzijusa.

Dakle, u prvih nedelju dana jula nema signala za jako otopljenje uz duži suv period tako da se svežiji i promenljiviji tip leta u odnosu na nekoliko proteklih se nastavlja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()