Snažna mećava pogodila planine Sijera Nevada: Kalifornija u haosu, blokiran autoput

Meteorolozi Nacionalne meteorološke službe prognozirali su više od tri metra snega na višim nadmorskim visinama na severu države

03.03.2024. 08:00
  • Podeli:
kalifornija, snežna mećava, nevreme, sneg - 2 mart 2023 - AP Photo Brooke Hess-Homeier Tanjug-65e41f8287c41.webp Foto: AP Photo/Brooke Hess-Homeier/Tanjug

Snažna mećava pogodila je planine Sijera Nevada, što je dovelo do zatvaranja dela autoputa u severnom delu američke savezne države Kalifornije, zatvaranja skijališta i nestanka struje u hiljade domova.

Udari vetra dostigli su brzinu veću od 160 kilometara po času, a na snazi je upozorenje od lavina na području centralnog dela Sijera Nevade i jezera Taho koje će trajati do večeras.

Vlasti Kalifornije zatvorile su u petak deo autoputa između Rinoa i Sakramenta u dužini od 160 kilometara zbog snežnih nanosa, jakog vetra i slabe vidljivosti. 

Meteorolozi Nacionalne meteorološke službe prognozirali su više od tri metra snega na višim nadmorskim visinama na severu Kalifornije, preneo je AP.

Meteorolozi su najavili da će do kraja današnjeg dana visina snežnog pokrivača iznositi od 1,5 do 3,6 metara na nadmorskim visinama iznad 1.500 metara. 

Niže nadmorske visine pogodila je obilna kiša. Oluja je počela da se širi u regionu u četvrtak.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()