Snažni pljuskovi širom Srbije: MUP imao 11 hitnih intervencija, u Šidu nemaju svi struju

Nije bilo povređenih i stradalih, a stanje se prati iz minuta u minut.

25.09.2023. 07:54
  • Podeli:
Tan2023-09-2421320511_5 beograd kiša, nevreme, vreme, prognoza, jesen foto sava radovanovic-651120105caa8.webp Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kiša koja je počela juče nakon 16 časova, padala je tokom noći i tokom jutra u većem delu zemlje. Oblačno i bez kiše bilo je samo na jugu i istoku Srbije.

Prošle noći bilo je pljuskova u Šumadiji, Sremu, Banatu, Pomoravlju. U Beogradu za četiri sata palo je 40 litara kiše po metru kvadratnom. Saobraćaj je bio otežan zbog vode koja se zadržavala na putevima. 

Situacija na području Šida se normalizuje. Oko 80 odsto domaćinstava je dobilo struju posle snažnog nevremena koje je pogodilo taj deo zemlje proteklog vikenda. Problem vodosnabdevanja je rešen. Otklanjaju se kvarovi na tri dalekovoda koje je oborio jak vetar. 

Foto: Tanjug/EMS AD/Branko Đorđević

Ekipe Elektromreža Srbije su na terenu i pokušavaju da u što podignu dalekovode kako bi se normalizovano snabdevanje strujom.

Sektor za vanredne situacije intervenisao tokom noći jedanaest puta na otklanjanju posledica nevremena. Prognostičari za danas najavljuju postepen prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Prestanak padavina od sredine dana

Ciklon se premešta iz srednjeg Jadrana ka jugu Italije, pa njegov uticaj postepeno slabi i zato se od sredine dana očekuje prestanak padavina.

Manje oblaka i više sunca - pa će biti do pet stepeni toplije. Ujutru od 14 do 18 stepeni, najviša dnevna od 20 do 27 stepeni.

Angelina Redžić iz Sektora za vanredne situacije rekla je da su imali 11 intervencija na otklanjanju posledica nevremena – sedam intervencija uklanjanja stabala, tri intervencije crpljenja vode, dve u Beogradu iz stambenih objekata, jednu u Sjenici iz Doma zdravlja, i jednu intervenciju gašenja požara u gradu Čačku, koji je bio posledica udara groma.

Nije bilo povređenih i stradalih, a stanje se prati iz minuta u minut.

Redžićeva je istakla da pripadnici Sektora za vanredne situacije na celoj teritoriji Srbije obilaze teren, daju uputstva stanovništvu o postupcima u slučaju da dođe do opasnosti, kako da se ponašaju i deluju u skladu sa prognozama RHMZ-a.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()