Sneg pada u planinskim predelima Moravičkog okruga

Snega ima na planini Jelica i u selima u njenom podnožju, i sa čačanske strane i sa lučanske strane, u Dragačevu

24.03.2024. 17:22
  • Podeli:
sneg moravički okrug branko lukić tanjug-6600528826d7b.webp Foto: Branko Lukić/Tanjug

 Kiša koja pada od jutarnjih časova na prostoru Moravičkog okruga u popodnevnim satima prešla je u sneg, koji je u planinskim predelima napadao do nekoliko centimetara.

Snega ima na planini Jelica i u selima u njenom podnožju, i sa čačanske strane i sa lučanske strane, u Dragačevu.

„Sneg nismo očekivali, posebno nakon jučerašnjeg dana. S obzirom na to da je za sutra ujutru najavljivan mraz, manji sneg i nije toliko loš. Ipak se nadamo da neće biti većih nanosa, koji bi mogli da oštete plastenike u kojima već uveliko cveta prolećna jagoda”, rekao je za Stefan Novičić iz dragačevskog sela Dragačica.

Osim jagoda u plastenicima, uveliko su cvetale i voćne kulture, kajsija, breskva, nektarina, višnja, trešnja ali i šljive, na koje, prema rečima stručnjaka iz Instituta za voćarstvo u Čačku pogubniji efekat mogu imati niske temperature i mraz nego sneg.
Pored Čačka i Lučana, sneg je pao i u suvoborskom kraju i u Gornjem Milanovcu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()