Sneg zatrpao Japan, umrlo 13 ljudi

Više od 80 osoba povređeno

24.12.2022. 12:31
  • Podeli:
japan sneg Kyodo News via APTanjug-63a6ded24c44a.webp Foto: Kyodo News via AP/Tanjug

Veliki sneg koji je nedavno pao u Japanu odneo je 13 ljudskih života, više od 80 osoba je povređeno, a bez struje je ostalo više od 10.000 domaćinstava, saopštile su danas japanske vlasti.

Zbog snežne oluje i visokih talasa u severnom delu ove ostrvske zemlje i duž obala Japanskog mora očekuje se snežni pokrivač debljine od oko 60 centimetara, upozorila je nacionalna meteorološka služba, prenosi Rojters.

Do popodnevnih časova po lokalnom vremenu, više od 30 ljudi je zadobilo ozbiljne povrede, a više od 50 ih je zadobilo lakše povređeno, saopšteno je iz Agencije za upravljanje katastrofama.

Železnički i avionski saobraćaj su u prekidu na severu Japana, a poremećaja u saobraćaju ima i u centralnim i zapadnim delovima zemlje, navodi se u izveštaju japanskog javnog servisa NHK.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()