Snežna mećava sa munjama zatrpala delove države Njujork

Najviše snega je palo u gradu Bafalo koji je proglasio vanredno stanje.

18.11.2022. 16:13
  • Podeli:
oluja bafalo reuters-1668784381932.webp Foto: Reuters

Iako do početka zime ima nešto više od mesec dana, prve pahulje zabelele su američku državu Njujork, ali u vidu prave mećave.

Najviše se na udaru našao grad Bafalo u kome se tokom vikenda očekuje više od metra snega ali i na zapadu države Njujork, prenosi Rojters.

U jednom od okruga koje obuhvata grad Bafalo, u Iriju, proglašeno je vanredno stanje i vožnja je dozvoljena samo u hitnim slučajevima.

 

Više od 32.000 đaka neće ići u školu, a utakmica široko popularnog američkog fudbala između Bafalo Bilsa i Kvilend Braunsa zbog nevrema će se odigrati u Detroitu.

Iako ovakve mećave nisu ništa neoubičajeno za državu Njujork, nekako su se svi stanovnici severne hemisfere uljuljkali u dugo toplo leto i istu takvu jesen pa je sneg iznenadio i stanovnike ove države.

 

Tople vode velikih jezera Iri i Ontario u dodiru sa hladnim vazduhom sa Antarktika često donose snežne mećave po kojima je država Njujork već poznata.

Ono što je ipak neubičajeno su munje koje su pratile guste pahulje snega, a stanovnici opisuju stanje kao "nultu vidljivost".

Guvernerka Kejti Hočul, proglašavajući vanredno stanje dok se mećava približava, okarakterizirala je situaciju kao "pretnju po život".

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()