Šta stoji iza guste magle koja je pala na Šangaj i Nju Delhi

Smog, koji je kombinacija magle i zagađenja, pravio je velike probleme u Kini i Indiji.

Autor: Srđan Ristić
31.01.2024. 21:25
  • Podeli:

Gusta magla prekrila je Šangaj i privremeno obustavila trajektni saobraćaj. Vidljivost je bila manja od 200 metara u većem delu grada. Šangajska centralna meteorološka opservatorija, koja maglu klasifikuje sa tri boje, po stepenu ozbiljnosti, podigla je nivo upozorenja sa žutog na narandžasti. 

„Bila je velika magla, a takođe je padala i kiša. Nije nam bilo baš zgodno da putujemo. Sinoć je bilo toliko magle da nismo mogli da vidimo ni svetla Biserne kule“, kažu turisti. 

Kineski meteorolozi upozorili su da se očekuje da će sneg i ledena kiša u narednih nekoliko dana ometati transport miliona Kineza dok putuju širom zemlje za kinesku Novu godinu, koja počinje 10.februara. 

Ni u glavnom gradu Indije, situacija nije bolja. Putnici širom Nju Delhija morali su da pomere svoje planove jer su brojna putovanja odložena, pošto je gusta magla prekrila indijsku prestonicu. Smog je uticao na drumski, avio i železnički saobraćaj. 

Na platformi društvene mreže X, indijska meteorološka služba je saopštila da će se gusta magla zadržati u nekoliko delova severne Indije i sutra

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()