Stiglo novo upozorenje RHMZ-a: Pljuskovi sa grmljavinom i narednih dana, evo kad stiže olujni vetar u Beograd

Do petka će se zadržati nestabilno vreme

24.06.2024. 15:36
  • Podeli:
grmljavina letnja oluja nevreme pixabay-667694991b568.webp Foto: Pixabay

Tokom popodneva na jugozapadu lokalna pojava plјuskova sa grmlјavinom, objavio je RHMZ u novoj najavi.

Za te krajeve danas je na snazi narandžasti meteoalarm, a aktuelno je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) na grmljavinske nepogode.

„Do petka (28.06.) će se zadržati nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom, danas sa većom verovatnoćom pojave na jugozapadu i jugu Srbije, a od sutra i u ostalim krajevima“, istakao je RHMZ i najavio da će za konkretne lokacije izdavati hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Screenshot RHMZ

Posebno upozorenje izdato je za područje Beograda, gde će takođe ovih dana biti toplo, nestabilno i sparno, sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom koji u pojedinim delovima grada ponovo mogu biti intenzivniji uz grad i olujni vetar.

„Narandžasti meteoalarm usled rizika od pojave nepogoda preliminarno je izdat za područje Beograda, a za konrektne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred“, napominje RHMZ.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()