Superćelijska oluja protutnjala Srbijom: Evakuisano 17 ljudi

Delovi Vojvodine, zapadne Srbije i Beograda ostali su bez struje i signala za mobilnu telefoniju.

20.07.2023. 07:57
  • Podeli:

Jako nevreme zahvatilo je sinoć veći deo Srbije. Pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su 17 osoba, a bilo je i povređenih. Olujni vetar, lomio je stabla, nosio krovove, iz pravca Hrvatske i Slovenije stigla nam je superćelijska oluja. 

Tokom sinoćnjeg nevremena koje je Niš i Nišavski okrug zahvatilo oko 22 sata, hitna pomoć u Nišu nije intervenisala na terenu. Građani su sami dolazili zbog lakših telesnih povreda koje su zadobili ili na ulici dok je nevreme trajalo, ili kod kuće dok su pokušavali da se zaštite.

Jak vetar u Beogradu obarao je sinoć drveće, nosio krovove, rušio kranove...Na Novom Beogradu, pala su dva krana na gradilištu, srećom, niko nije povređen.

Povećan je broj kvarova na niskonaponskoj mreži u Beogradu, posebno na području Banovog brda, Žarkova i podavalskih naselja, kao i na teritoriji Obrenovca.

Sve ekipe Elektrodistribucije su na terenu kako bi kvarovi što pre bili sanirani.

Nevreme je ostavilo vidljive posledice. Olujni vetra nosio je sve pred sobom, drveće, krovne konstrukcije. U Zemunu, u ulici Rada Končara kod broja 15, drvo je palo na strujne kablove i pokidalo ih. Gradski saobraćaj u ovoj ulici je preusmeren na Gornjogradsku ulicu.

Foto: Tanjug/Nenad Mihailović

U Severnom bulevaru oboreno stablo oštetilo je automobile, na uglu Požeške i Valjevske i jednu krovnu konstrukciju.

Otvorila se rupa u kolovozu u Đerdapskoj ulici, u koju je upao automobil. Autobusi na linijama 25, 25P, 26, 46 i 55 preusmereni su na Južni bulevar i Ulicu Maksima Gorkog.

Rano jutros pukla je vodovodna cev na uglu ulica Gospodara Vučića i Grčića Milenka. Trolejbusi na liniji 22 kroz ovaj deo grada voze trasom linije 19.

Pojedini delovi Beograda nisu sinoć imali struju, ali su već tokom noći kvarovi otklonjeni. Na beogradskom aerodromu privremeno su bili obustavljeni letovi.

Drvo je palo i na novi novosadski auto-put pa autobusi na liniji 707 saobraćaju starim novosadskim putem. 

Nevreme je pogodilo i Kruševac, Niš i Čačak gde je nekoliko ulica bilo pod vodom.

Delovi Vojvodine, zapadne Srbije i Beograda ostali su bez struje i signala za mobilnu telefoniju.

Svi pripadnici Sektora za vanredne situacije, vatrogasci spasioci i predstavnici javnih komunalnih službi su na terenu.

Nevreme je pogodilo i centralnu Hrvatsku i Sloveniju. Četiri osobe su poginule. Snažan vetar i obilna kiša napravili su probleme u Zagrebu. Takođe, oluja nije zaobišla ni Bosnu i Hercegovinu, a najviše štete je u Brčkom gde je jedna osoba i poginula. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()