Tajfun Šanšan pogodio Japan: Obustavljeni brzi vozovi između Tokija i Osake

Očekuje se da će se tajfun kretati ka zapadu zemlje

27.08.2024. 09:02
  • Podeli:
tajfun šanšan u japanu, japan, 27 avg 2024 - foto Hidetaka Komukai Kyodo News via AP Tanjug-66cd772893e48.webp Foto: Hidetaka Komukai/Kyodo News via AP/Tanjug

Tajfun Šanšan pogodio je danas region Amami na jugozapadu Japana, a vlasti su pozvale stanovnike da budu u pripravnosti zbog klizišta i poplava u nižim područjima. 

Zbog oblinih kiša koje su jutros pogodile zemlju, obustavljeni su  brzi vozovi između stanica Tokio i Šin-Osaka, a prevoz bi mogao da bude obustavljen i od stanica Tokio do jugozapadnog grada Fukuoke od četvrtka do subote, prenosi Kjodo. 

Japanska meteorološka agencija prognozirala je za region Amami jaku kišu i vetrove.     

Očekuje se da će se tajfun kretati ka zapadu Japana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()