Udari gromova na severu Grčke izazvali požare

Temperature su se danas malo spustile, ali u pojedinim delovima zemlje iznose čak 40 stepeni Celzijusa

20.07.2024. 21:59
  • Podeli:
grčka požari reuters-669c16ed79f66.webp Foto: Reuters

Udari gromova na severu Grčke izazvali su požare, a prijavljeni su i slučajevi stradanja stoke tokom višednevnog toplotnog talasa koji je zahvatio veći deo južne Evrope.

Nekoliko požara prijavljeno je u blizini grada Kozanija, 450 kilometara severno od Atine nakon grmljavine u toj oblasti, saopštile su danas vlasti, preneo je CBS njuz.

Nešto severnije, u blizini grčkog grada Florine, u udaru groma stradalo je devet krava na farmi goveda. Nekoliko drugih životinja je povređeno.

Temperature su se danas malo spustile, ali u pojedinim delovima zemlje iznose čak 40 stepeni Celzijusa, dok je rizik od šumskih požara bio veoma visok kod Atine i u većem delu juga Grčke.Ovo nije prvi put da je toplotni talas pogodio Grčku ovog leta.

Troje turista koji su posetili ovu mediteransku zemlju preminuli su u junu usred ekstremno viskokih temperatura.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()