Upozorenje i za Srbiju zbog poplava u Evropi: Na Dunavu narednih dana vodostaji u većem porastu

Više padavina očekuje se u Vojvodini i delovima zapadne Srbije i to od 20 do 40mm za 24 sata

16.09.2024. 11:59
  • Podeli:
bratislava, 16 sept 2024 - profimedia-0908173905-66e8016f050fe.webp Foto: Profimedia

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je danas da će na Dunavu vodostaji narednih dana biti u većem porastu.

Dostizanje i prevazilaženje granica redovne odbrane od poplava očekuje se kod Bezdana 19. na 20. septembar, kod Apatina 20. na 21. septembar, a kod Bogojeva, Bačke Palanke i Novog Sada 21. na 22. septembar, sa tendencijom daljeg porasta.

RHMZ je najavio da će se hladno vreme sa kišom zadržati još danas, sa maksimalnom temperaturom od 13 stepeni na severozapadu do 19 stepeni na jugu i jugoistoku.

Više padavina očekuje se u Vojvodini i delovima zapadne Srbije i to od 20 do 40mm za 24 sata. 

Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina, a od sutra postepeno toplije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()