Upozorenje RHMZ: U ovim krajevima kreću pljuskovi s grmljavinom

Na snazi je meteoalarm

04.07.2023. 13:10
  • Podeli:
pljusak kiša vladimir šporičić tanjug-64759304cfe56.webp Foto: Tanjug / Vladimir Šporičić

"U naredna dva časa uz promenlјivu oblačnost kratkotrajni plјuskovi i grmlјavine očekuju na zapadu i jugozapadu zemlјe“, objavio je RHMZ u posebnoj najavi u 12.15.

Foto: RHMZ/Prinrtscreen

Na snazi je upozorenje za područje Srbije na kratkotrajne vremenske nepogode i to sve do 7. jula.

Plјuskovi i grmlјavina koji se na području Srbije očekuju od danas posle podne do petka lokalno će biti intenzivni uz pojavu grada. 

Količina padavina pri plјuskovitim padavinama je vrlo neujednačena, čak i na malim udalјenostima, ali u zoni najintenzivnijih padavina može dostići od 20 do 40 mm za kratko vreme, lokalno i više. 

Veća verovatnoća za pojavu intenzivnijih plјuskova danas posle podne prognozira se najpre za zapad i jugozapad Srbije, noćas za Vojvodinu, a sutra i za ostale krajeve.

U Srbiji se od danas poslepodne do petka očekuje nestabilno vreme s pljuskovima, grmljavinom i pojavom grada, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod. Sutra će najniža temperatura će biti od 15 do 20 stepeni, a najviša od 27 do 30 stepeni, a vetar uglavnom slab i promenljiv.

U Beogradu će biti promenljivo i nestabilno sa pojavom kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom, vetar slab i promenljiv, najniža temperatura oko 14, a najviša oko 23 stepena.

Pretežno sunčano i toplije vreme u Srbiji očekuje se za vikend i početkom naredne nedelje, saopštava RHMZ, prenosi Tanjug.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()