Vreme do prvih dana decembra ne obećava: Mraz, ponegde sneg i češća pojava slabe kiše

Jutarnja minimalna temperatura biće od -4 od 2 stepena, a očekuje se i slab mraz, najviša dnevna od 4 do 9 stepeni.

28.11.2022. 13:15
  • Podeli:
sneg, zims, hladnoća, snijeg, Pixabay-1668251996374.webp Foto: Pixabay

Meteorolog Marko Čubrilo objavio je vremensku prognozu za početak decembar i najavio da će temperature ove nedelje biti uglavnom oko proseka, sa suvim i prohladnim vremenom.

 Do 6. decembra izvesno je da neće biti jačeg zahlađenja, ali posle ovog datuma se "lome koplja". Od utorka do četvrtka na vremenske prilike iznad nas će uticati nova, slaba, ciklonska aktivnost čiji će centar biti nad jugom Italije. U utorak uglavnom suvo uz promenljivu oblačnost. U košavskom području umeren, na udare i jak istočni i jugoistočni vetar, dok će duž severnog Jadrana jačati bura", objavio je Čubrilo na svom Fejsbuk profilu.

Za sredu i četvrtak Čubrilo najavljuje pretežno oblačno vreme i češću pojavu slabe kiše te snega na oko 800 metara nadmorske visine.

Jutarnja minimalna temperatura biće od -4 od 2 stepena, a očekuje se i slab mraz, najviša dnevna od 4 do 9 stepeni.

U košavskom području do četvrtka uveče umeren i jak jugoistočni vetar, a duž severnog i dela srednjeg Jadrana bura", objavio je Čubrilo.

Za drugi deo nedelje Čubrilo najavljuje suvo i stabilno vreme sa maksimumom oko ili iznad proseka oko 5. decembra.

"Narednih dana tipično kasno-novembarsko vreme uz dosta niskih oblaka, maglu i povremene padavine", zaključio je Čubrilo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()