Vremenska prognoza za narednih sedam dana: Proleće u svojoj punoj snazi u Srbiji

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se očekuje promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i nestabilno

22.05.2023. 07:14
  • Podeli:
dete, proleće, livada, sunce, trava, deca, devojčica pixabay-646afa0a8ed52.webp Foto: Pixabay

Ovu nedelju obeležiće toplo, ali i nestabilno vreme. Kako se naša zemlja nalazi između polja niskog i polja visokog vazdušnog ptitiska, atmosfera će narednih dana biti nestabilna, ali se zadržava toplo vreme.

U ponedeljak toplo, a u popodnevnim satima ne treba isključiti mogućnost za poneki pljusak. 

"Najnestabilnije biće u Vojvodini. Takođe treba računati da i ako dođe do pojave pljuskova oni će biti lokalni, što znači da u vašoj ulici može da padne kiša, a svega nekoliko ulica dalje ne", objašnjava meteorološkinja UNE Ivana Rešetar. 

Duvaće slab i umeren istočni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno i jak. Najniža temperatura od 9 do 15 °C, a najviša od 23 do 26 °C.

U utorak malo stabilnije i u celoj zemlji biće pretežno sunčano i toplo uz dnevni razvoj oblaka. Najviša dnevna temperatura do 26 stepeni. 

Slično vreme očekuje se i u sredu, sa manjim šansama za padavine u severnim i centralnim delovima zemlje, uz temperaturu do 27 stepeni. U četvrtak i petak slično vreme - toplo i nestabilno uz lokalne pljuskove i temperatru do 26 stepeni.

Trenutne prognoze pokazuju da se od subote očekuje postepena stabilizacija. Pre svega na severu, u toku nedelje i na jugu zemlje. Za dane vikenda imaćemo i manji pad temperature, ali temperatura i dalje oko proseka za ovo doba godine oko 22 stepena. 

"Tačnost vremenske prognoze iz dana u dan opada, a u ovom delu godine, kada je atmosfera vrlo nestabilno, znatno je teže dati tačnu prognozu. Zato je najbolji savet da prognozu pratite iz dana u dan i saznate kakve nas vremenske prilike čekaju", kaže Rešetar. 
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()