Zabeleli se Gorski kotar i Lika

Sneg od subote popodne pada u Lici i Gorskom kotaru

20.11.2022. 13:49
  • Podeli:
Delnice_snijeg_Goran Kovacic_PIXSELL-1668942117190.webp Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Hrvatsku je zahvatilo novo pogoršanje vremena, a u planinskim je predelima pao i sneg.

Sneg od subote popodne pada u Lici i Gorskom kotaru, javlja HRT.

Sneg i na Platku i Sljemenu

Zabelili su se i Platak i Sljeme, kao i vrhovi Učke i Ćićarije.

Prema dosadašnjim podacima, u Delnicama je palo oko 30 centimetara snega. Na Puntijarki na Sljemenu palo je oko 16 centimetara snega.

Zimske službe na putevima

Na putevima koje vode kroz Gorski kotar i Liku izašle su zimske službe.

U Hrvatskom autoklubu (HAK) upozoravaju da su zbog vetra, snega i susnežice na snazi brojne zabrane za pojedine grupe vozila, posebno u Gorskom kotaru i Lici te na kvarnerskom području.

Dodaju, objavio je HRT, da ponegde ima i magle, mestimice vrlo guste. Zbog niskih temperatura, moguća je i poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima, ističe HAK.

Bura na Kvarneru

Prema najavama meteorologa, sneg će u Gorskom kotaru padati i danas, a novi sneg na tom području očekuje se u noći s utorka na sredu, javlja HRT.

Na Kvarneru s do kraja dana očekuje promenjivo vreme s kišom, ali i bura, ponegde i jaka.

U Vinodolskom i Velebitskom kanalu već sada ima olujnih udara bure. Očekuje se da će bura oslabiti do kraja dana, zaključuje HRT.  

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()