Vučić i Alijev na prikazu naoružanja i sposobnosti Vojske Srbije u Nišu

Na vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" su i ministri Vučević, Mali i Dačić, kao i načelnik Generalštaba VS Milan Mojsilović

10.12.2023. 14:57
  • Podeli:
vojska srbije, srpska vojska, prikaz naoružanja i sposobnosti vojske srbije, niš - 10 dec 2023 - foto Tanjug Dimitrije Nikolić (3)-6575e040031db.webp Foto: Tanju/Dimitrije Nikolić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prusustvuje danas u Nišu, zajedno sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, prikazu naoružanja i sposobnosti specijalnih jedinica Vojske Srbije.

Na vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" u Nišu predstavljeni su  protivdronski PVO sistemi, bespilotne i upravljane vazduhoplovne i zemaljske borbene platforme, a svoju sposobnost predstaviće 63. padobranska brigada i druge specijalne jedinice.

Prikazu su prisustvovali i ministar odbrane Miloš Vučević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, kao i ministar finansija Siniša Mali i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Na aerodromu je izveden prkaz PASARS-16 u različitim varijantama sa antindron sistemom: PASARS - Mistral, četvorocevac, sa novorazvijenim raketama zemlja - vazduh, radar i ometač i PASARS - 16, "nulta" serija.

Zatim su prikazana ubojna sredstva rakete zemlja - vazduh RLN-RF i RLN-TK i nove rakete vazduh - zemlja, rakete ALAS i  Loitering municija GAVRAN.

Vojska Srbije prikazala je i bespilotne letelice PEGAZ, SENKA sa zemaljskim stanicom, Sistem RVML-02, VRABAC, Kiler dron OSICA, Naoružani dron OBAD i naoružani mini KVADRIKOPTER.

Na Vojnom aerodrmu su prikazane i kopnene besposadne platforme Mali Miloš V2, Mali Miloš V1, Mali Miloš logisticki, Mali Miloš ultra laki i Zemaljska bezposadna platforma MF Niš.

Posle toga Vojska Srbije predstavila je i Sistem za upravljanje vatrom minobacača.

I 63. padobranska brigada izvela je prikaz vertikalnog i horizontalnog manevra sa helikopterom H-145,  Mi-35M, Mi-17 i Mi-8, modularnog terenskog vozila MTV, borbenih vozila Miloš 4x4 i Hamer.

Posle toga svoje sposobnosti predstavila je i 72. brigada za specijalne operacije upotrebom helikoptera M-17 i daljinski upravljive besposadne platforme Mali Miloš N/V1.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()