Vučić izjavio saučešće porodicama nastradalih u "Ribnikaru", pa se osvrnuo na ostavku Vulina

Danas je pola godine od stravične tragedije najpre u školi "Vladislav Ribnikar", a dan kasnije u Doboni i Orašju

03.11.2023. 18:58
  • Podeli:
VUČIĆ PINK-6534e61f38c78.webp Foto: TV Pink/Printscreen

Predsednik Srbija Aleksandar Vučić obraća se večeras javnosti i govori o aktuelnim temama u društvenom i političkom životu Srbije. Predsednik se najpre osvrnuo na dve velike tragedije koje su potresle Srbiju pre pola godine, kada su masakri u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i u okolini Mladenovca, zavili našu zemlju u crno.

"Danas je pola godine od stravične tragedije najpre u školi "Vladislav Ribnikar", a dan kasnije u Doboni i Orašju  i još jednom želim svim članovima porodica nastradalih da uputim izraze saučešća", rekao je Vučić gostujući u Nacionalnom dnevniku TV Pink.

Predsednik je istakoa i da se država u teškim okolnostima uprkos najvećoj tragediji koja je pogodila našu zemlju potrudila da uradi dosta toga u razoružanju nacije, ali i uvođenju pravila za povećanje sigurnosti za našu decu u školama.

Kada je u pitanju ostavka Aleksandra Vulina sa mesta direktora BIA, Vučić kaže da nije otišla njegova glava ili bilo šta slično. Za Vulina kaže da mu je drug i da su postojali pritisci od njegovog imenovanja i to je bilo nedvosmisleno.

"On naravno odlično zna kako se to kreće i kakve su posledice bile ili kakve bi posledice mogle da budu dalje. Ja ne mogu i dalje da komentarišem, jer njemu je sad nešto lakše nego meni, dok ja ne mogu i dalje da komentarišem sve stvari, iz prostog razloga zato što sam predsednik Republike, ali i zato što sam obavezan na čuvanje tajni i o takvim stvarima ne mogu da govorim", rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da u svakom slučaju želi da zahvali Vulinu na doprinosu koji je dao za očuvanje bezbednosti naše zemlje.

"Za to da naša zemlja bude samostalna i nezavisna, što je jedan od postulata politike koju svi vodimo u stranci čiji sam član i kod njenih partnera. Radujem se saradnji sa njim u budućnosti, nije kraj života, niti kraj zajedničkih uspeha".

On je naglasio da Vulin nikada nije bio ruski agent, već da je uvek radio isključivo za Srbiju.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Zorane Mihajlović da je on kriv što Vulin nije ranije podneo ostavku, zbog kako je navedeno, ugrožavanja nacionalnih interesa i okrenutosti ka Rusiji, Vučić je odgovorio da je kriv, kao što je kriv i za nju. 

"Kriv sam i za nju, mnogo krivlji nego za Aleksandra Vulina. Aleksandar Vulin nije ničiji agent i nije agent Ruske federacije što su neretko izgovarali. Ne bih da govorim ko je sve agent nekih drugih zemalja, uglavnom zapadnih, a ko je samo potrčko SAD. Ja nemam pravo da o tome govorim ma koliko dokaza imam zato što ne smem da zloupotrebljavam svoju funkciju. Tamo na birou morate da potpišete da takve stvari ne smete da iznosite u javnosti", rekao je Vučić.

Dodao je da stvari koje zna moraju da ostanu zakopane u njegovoj glavi.

"Aleksandar Vulin nikada nije bio ruski agent. Da li je uvek više voleo Rusiju od SAD, Engleza ili Nemaca, nema nikakve sumnje. Ali reći da je radio za nekog drugog osim za Srbiju je apsolutna laž", poručio je Vučić. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()