Vučić: Nastavljamo da ulažemo u kulturu i obnovu kultnih umetničkih zdanja

Svaki kutak zgrade JDP je svedok istorije koju je ispisivala pozorišna elita ovih prostora tokom dugih decenija stvaralaštva

11.12.2023. 12:55
  • Podeli:
aleksandar vučić, rekonstruisanje scene bojan stupica u jugoslovenskom dramskom pozorištu, 11 dec 2023 - foto Tanjug STR-6576f8533c108.webp Foto: Tanjug/STR

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na obnovi i rekonstrukciji scene "Bojan Stupica" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP) i tom prilikom poručio da država nastavlja da ulaže u kulturu i obnovu kultnih umetničkih zdanja, objavljeno je danas na instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Prema Vučićevim rečima, svaki kutak te zgrade svedok je istorije koju je ispisivala pozorišna elita ovih prostora tokom dugih decenija stvaralaštva.

"Upravo ove scene i gledališta bile su kreativni dom vrhunskih umetnika koji su u JDP utkali ceo život. Njima u čast, kao i na zadovoljstvo probirljive publike, renoviramo prestižni Teatar 'Bojan Stupica', kako bi JDP bljesnuo novim sjajem i ponovo oživeo najbolja dela Sterije i Nušića, ali i Šekspira, Ibzena i Molijera", naveo je Vučić u objavi na instagramu.

Kako je naveo, nastavlja se ulaganje u kulturu i obnovu kultnih umetničkih zdanja, jer je želja da i nove generacije ljubitelja pozorišne umetnosti dožive onu vrstu fascinacije majstorskim izvedbama naših glumaca, kakvu su imale i generacije pre njih.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()