Vučić posle obilaska ranjenog žandarma: Naš junak Miloš Jevremović je živ, operacija je bila uspešna

Žandarm je napadnut ispred Ambasade Izraela u Beogradu

29.06.2024. 17:09
  • Podeli:
aleksandar vučić, ivica dačić, zlatibor lončar, žandarm miloš jevremović - 29 jun 2024 - foto TANJUG OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE (1)-668059dc48299.webp Foto: TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti ispred Urgentnog centra, posle obilaska ranjenog žandarma Miloša Jevremovića (34), koga je danas iz samostrela pokušao da ubije konvertit iz pravoslavlja u islam - nekada Miloš, a sada Salahudin Žujović iz Mladenovca.

"Obišli smo Miloša Jevremovića, on je svestan, operacija uspešna, u dobrom je stanju, reagovao je vešto i ozbiljno i likvidirao teroristu", istakao je predsednik Srbije.

Vučić je naveo i da potraga za svima umešanima u ovaj napad još traje.

"Traga se za još jednim licem koji se rukovodi istim principom kao Salahudin, oni su bili praćeni i još sedam, osam dana bilo je potrebno da se prikupe dokazi i da se uhapse. Reč je o ljudima koji su ušli u ekstremističke i terorističke krugove. U svakom slučaju, mi ćemo akciju da nastavimo, obezbedićemo sve DKP-ove, ali i garantovati sigurnost i bezbednost", naveo je Vučić.

Predsednik je istakao da imamo obučene žandarme i policajce i čestitao njima i njihovim neposrednim komandirima i komandantu Žandarmerije. 

"Čestitam svima u policiji, svim posebnim jedinicama. Čestitam ministru, čestitam svima na izuzetnom ponašanju policajca žandarma Miloša Jevremovića. Koji ima svega 34 godine i biće odlikovan čim izađe iz bolnice", rekao je Vučić.

Ovom prilikom predsednik Srbije je naveo i da u našoj zemlji postoji stotinu grupa koje su praćene zbog nelegalnih aktivnosti indikativnih na terorizam, koje su na slobodi, a čiji pripadnici ne mogu da se uhapse, jer nema dokaza.

"I onda dođete vi i pitate nas što ih nismo hapsili kada smo znali kakvi su, a bez dokaza ne možemo. Još i da im plaćamo naknadu što su bez dokaza bili u pritvoru", naveo je Vučić.

Rekao je i da će ovo stanje da traje tri do četiri dana, dok se svi indikovani na terorizam ne uhapse i ulice ponovo budu sigurne.

"Lovimo ih znamo i imena i sve drugo. Obavićemo taj posao. Važno da je Miloš  Jevremović živ i pokazao je kako se postupa. Nećemo imati milosti prema terorizmu", rekao je Vučić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()