Vučić sa decom iz regiona i dijaspore: Hvala što doprinosite svojoj zemlji Srbiji

On je rekao da su deca došla iz centralne Srbije, sa KiM, iz Republike Srpske i BiH, Severne Makedonije, Velike Britanije, Italije, Austrije, Norveške i Nemačke

05.07.2024. 12:41
  • Podeli:
vucic una-6687d15df029c.webp Foto: UNA

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas decu srpske nacionalnosti iz regiona i dijaspore i istakao da ta deca na mnogo načina doprinose svojoj zemlji Srbiji i zahvalio im na tome.

"Hvala što ste danas ovde i za svaki vaš osmeh i radost koju ste doneli ovde u Palati Srbija. Verujem da vam se Beograd najviše sviđa i ponosan sam što možemo danas da vas ugostimo", rekao je Vučić.

On je rekao da su deca došla iz centralne Srbije, sa KiM, iz Republike Srpske i BiH, Severne Makedonije, Velike Britanije, Italije, Austrije, Norveške i Nemačke.

Foto: UNA

"Hvala vam deco svima što ste danas ovde, hvala vam što volite svoju Srbiju, bez obzira da li živite ovde ili ne. Ja sam ranije mislio da je najveća muka za zemlju kada nam deca odrastaju negde drugo. Onda sam shvatio da svako naše dete koje odrasta negde u inostranstvu, koje uči škole, koje se bori i zna odakle potiče, da u stvari na mnogo načina doprinosi svojoj zemlji. Prvo ljudi vide kako su to dobri ljudi, izgube deo loših uverenja i predrasuda koje su imale u našem narodu i našoj zemlji, a na kraju vi ste ti koji na svakom mestu širite istinu o Srbiji i koju Srbiju neizmerno volite, što malo nas koji smo ovde odrastali možemo čak i da razumemo", poručio je Vučić.

Ko voli svoju otadžbinu, on uvek živi u širokom prostoru, rekao je Vučić i podsetio na stihove Jovana Dučića.

Predsednik je istakao da je Beograd prestoni grad naše otadžbine, koju mi svi volimo istim žarom, srcem i plemenitošću duše, kao i veliki pesnik Jovan Dučić. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()