Zasedao Savet za nacionalnu bezbednost: Sačuvaćemo Srbiju, ne preti nam teroristički napad

Zadaci su podeljeni i biće izvršeni, rekao je predsednik Vučić

23.03.2024. 09:45
  • Podeli:
sednica saveta za nacionalnu bezbednost, 23 mart 2024 - foto Tanjug Jadranka Ilić (3)-65fe95ab6dd18.webp Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Vanredna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost koju je zakazao predsednik Srbije Aleksandar Vučić počela je tačno u 9 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, kojoj prisustvuju najviši državni zvaničnici, pripadnici bezbednosnih službi i Vojske Srbije.

Vučić je sinoć rekao da ima više razloga zašto je sazvana sednica, da razlog za nju nije teroristički napad u Moskvi, ali da je to bio neposredan povod.

On je danas izjavio da su sigurnost i bezbednost građana Srbije prioritet. 

"Sačuvaćemo našu zemlju u veoma složenim geopolitičkim okolnostima. Zadaci podeljeni i biće izvršeni", napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav, posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Dačić: Bezbednosna situacija stabilna

Ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je posle vanredne sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da nema neposrednih saznanja da Srbiji preti teroristički napad i da je  situacija po pitanju bezbednosti stabilna.

"Bez obzira na sve izazove sa kojima smo se suočili, imajući u vidu i situaciju u regionu, na Kosovu i Metohiji, i teroristički akt u Moskvi i razne sukobe koje postoje širom sveta, bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna", rekao je Dačić na konferenciji za medije.

On je dodao da MUP, Vojska Srbije i sve druge bezbednosne službe preduzimaju sve mere opreza i preventivne radnje kako bismo sprečili svaku mogućnost terorističkog akta ili uznemiravanje javnog reda i mira uz opasnost za živote ljudi.

"To je u najkraćem bila tema današnje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost. Prema informacijama sa kojima raspolažemo", rekao je Dačić.
Dačić je dodao i da kada je u pitanju teroristički napad u Moskvi trenutno nema podataka da je neki državljanin Srbije nastradao

Sednici su pored Vučića, koji je predsedavao, i ministra spoljnih poslova i prvog potpredsednika Vlade Ivice Dačića, prisustvovali i predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministarka pravde Maja Popović, načelnik generalšatba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Vučić je sinoć naglasio je da je to što se desilo u Moskvi tragičan događaj koji ima svoje nesagledive posledice.

Predsednik je poručio da gađani mogu da budu mirni povodom utakmice Crvena Zvezda - Zenit, koja je zakazana za danas, a koja je označena kao događaj visokog rizika, jer kako je rekao, 'ni ptica neće moći da proleti' i dodao da će bezbednosne službe Srbije biti nemilosrdne prema svakome ko pokuša da ugrozi bezbednost bilo kog građana.

On je naglasio da je Srbija jedna od najbezbednijih zemalja na svetu i da će se preduzeti mere radi što veće bezbednosti.

Vučić je poručio i da Srbija neće srljati u ratne sukobe iako neki žele da nas uvuku u rat.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()