Zukorlić: Napad u Beogradu suprotan ljudskim i islamskim vrednostima

Islam je religija mira i saosećanja, i ovakvi postupci su u suprotnosti sa njegovim osnovnim principima, istakao je Zukorlić

29.06.2024. 19:38
  • Podeli:
usame zukorlić, 6 april 2024 - foto Elmedin Hajrovic ATAImages-66803d1f918bb.webp Foto: Elmedin Hajrovic/ATAImages

Ministar bez portfelja zadužen za pomirenje, regionalnu saradnju i društvenu stabilnost u Vladi Srbije Usame Zukorlić osudio je današnji teroristički akt u Beogradu i istakao da je svako nasilje, koje ugrožava ljudske živote, neprihvatljivo i suprotno svim vrednostima.

Zukorlić je naveo da osuđuje ovaj čin kao musliman i dodao da oni koji čine nedela pozivajući se na islam, nanose veliku štetu islamu, predstavljajući ljudima krivu sliku ove vere, navodi se u saopštenju. 

Prema njegovim rečima, islam je religija mira i saosećanja, i ovakvi postupci su u suprotnosti sa njegovim osnovnim principima.

"Takođe, osuđujem napad kao neko ko je poreklom Palestinac. Zlodela koja čini izraelski režim u Palestini ne daju pravo ni jednom pojedincu niti grupi da odgovore nasiljem. Takvi činovi neće olakšati katastrofu koju žive Palestinci, već samo šire i produbljuju patnju i sukobe", ukazao je Zukorlić.

On je dodao da ovaj napad osuđuje i kao ministar sa nadležnošću društvene stabilnosti u Vladi Srbije. 

"Društvena stabilnost na ovim prostorima je krhka i svaki čin nasilja može imati dalekosežne negativne posledice. Ovaj incident može povećati tenzije, stvoriti atmosferu straha i nesigurnosti, te dodatno otežati napore ka postizanju stabilnosti".

Prema njegovim rečima, ovaj čin ne sme biti razlog za progon pripadnika islamske veroispovesti, jer su, kako je rekao, sledbenici tekfir ideologije koji neretko posežu za terorističkim aktima minoran procenat islamske populacije. 

Zukorlić je pozvao sve građane da ostanu mirni i suzdržani, kao i da šire poruke mira i razumevanja.

"Institucije Srbije će preduzeti sve neophodne mere kako bi zaštitile bezbednost u zemlji", zaključio je Zukorlić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()