Ministarstvo prosvete se oglasilo zbog skandala Slobe Radanovića: Upao u školu ženinog sina

Pojedini roditelji su izrazili zabrinutost

03.04.2024. 17:20
  • Podeli:
Marija MladjenATAImages Sloba radanović-660d6f54dae02.webp Foto: Marija Mladjen/ATAImages

Sloba Radanović našao se u centru novog skandala jer su ga roditelji đaka četvrtog razreda Osnovne škole "Milena Pavlović Barili" u naselju Višnjička banja optužili da je bio glavni vinovnik navodnog incidenta u ovoj obrazovnoj instituciji koji se dogodio krajem marta.

Deo roditelja tvrde da dečak iz tog odeljenja i njegov očuh Slobodan "terorišu ceo razred", kao i da je folker nenajavljeno upao na čas svog posinka i urlao, vređao i pretio deci, poručujući im da niko ne sme da dira njegovo dete. 

Ovim povodom oglasilo se Ministarstvo prosvete, kao i Upravu škole. Učiteljica Jasmina Vulović je rekla da ona ne želi da komentariše ovaj slučaj i da je ceo izveštaj uputila direktorki škole Oliveri Korošec.

"Na dan događaja nisam bila u školi, ali dobila sam izveštaj od učiteljice. Kontaktiraću vas kad budem upoznata sa svim detaljima oko ovoga", poručila je direktorka škole za Kurir.

Iz Ministarstva prosvete su povodom ovog slučaja poručili sledeće:

"Ministarstvo prosvete je obavešteno o incidentu u OŠ 'Milena Pavlović Barili'. U svakoj pojedinačnoj situaciji reaguje škola, a Ministarstvo prosvete će pratiti postupanje škole u ovom slučaju i pružiti svu neophodnu podršku u postupanju. Ministarstvu se nisu obraćali roditelji iz ove škole", napisali su nam iz Ministarstva.

Slobina supruga Jelena Radanović je za medije povodom ovog slučaja istakla da je priča o incidentu nebulozna, a da je njen suprug otišao u školu kako bi izmirio posinka i jednog njegovog školskog druga kako bi nastavili da se lepo druže, iako se stalno svađaju jer su deca. Istakla je i da majke dece iz škole prave dramu jer ga domar nije legitimisao i da je njima priča zabavna jer je u pitaju Sloba Radanović.

Foto: ATAImages/Antonio Ahel

Međutim, jedna od majki čije dete ide u odeljenje sa posinkom folk pevača za medije je ispričala drugačije.

"Sve se odigralo 27. marta, kada je dečakov očuh upao u odeljenje i svojim bahatim ponašanjem preplašio, pa čak i rasplakao decu. Očuh je ušao u školu i rekao portiru da ga je zvala učiteljica i da dolazi zbog svog sina. Niko ga nije legitimisao, apsolutno ništa, a praksa je da portir stalno traži ličnu kartu, pa onda sačekaš dok on ne pozove tu osobu kod koje ti želiš da ideš. Dakle, ne može tako lako da se uđe u školu. Ali izgleda da taj čovek može. Deca su rekla da je bio zajapuren, besan, unosio im se u lice i govorio je: "Bude li neko nešto rekao mom Luki, završiće ovako", bahatio se, psovao. Oglušio se i na učiteljicine molbe da izađe, svađao se s decom. Devojčice su se uplašile, učiteljica se tresla, neka deca su plakala od straha", objasnila je za sagovornica za Novu.

Kako je dalje navela, dečak je pozvao očuha jer se tog dana koškao sa drugim dečacima.

"Nama su deca, kao i učiteljica, preneli da je tokom nastave tog dana ponovo krenulo koškanje među decom, na bazi uvreda i psovki između četiri dečaka, među kojima je bio i taj dečak. U tom trenutku kada se iznervirao, pitao je učiteljicu da ode u toalet. Ali umesto u toalet, iz sale za fizičko, otišao je do učionice da bi uzeo mobilni telefon i pozvao Slobu da dođe i pokaže svima ko je on i da pripreti (ovim se samo dete posle hvalilo demonstrirajući silu) pa je ubrzo Sloba upao na čas. A učiteljica je dodatno napomenula Predstavniku roditelja, da je on, prilikom odlaska da telefonira, poneo sa sobom zašiljenu olovku. Eto, to je sve što mi svi znamo", rekla je ona.

Foto: Marija Mlađen/ATAImages

Zabrinuta majka zapitala se zašto Radanovićev uopšte dolazi u školu.

"Bilo je problema s njim i u prethodnoj školi, tako su barem njegovi roditelji rekli, odnosno majka na prvom roditeljskom sastanku na kom se pojavila. Od tada ih niko nije video, tri godine nema ni oca ni majke u školi. Zašto uopšte dolazi njegov očuh u školu, kad dete ima roditelje", rekla je ona.

Pored ove majke, još nekoliko roditelja je pisalo medijima povodom ovog incidenta u kom su istakli svoju brigu za bezbednost svoje dece.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()