Dragan Bjelogrlić iskreno o sinu koji je krenuo glumačkim stopama: Priznao da li je zažalio zbog svog izbora

U otvorenom razgovoru za UNU osvrnuo se na svoje uloge, probleme današnjice, ali i svog naslednika

02.04.2024. 19:22
  • Podeli:

U obilju svega što je Dragan Bjelogrlić postigao u svojoj karijeri najčešće na pamet padaju uspesi iz sveta filma i televizije, kako na glumačkom tako i na rediteljskom planu, ali baš zbog toga neretko se zaboravlja da ga i za pozorište vezuju neki lični podvizi. U to se možete uveriti svaki put kada glumac zaigra čuvenog Mekmarfija u komadu "Let iznad kukavičjeg gnezda".

"Znate kako, ja ovu ulogu igram već osamnaest godina, nikad ništa nisam igrao toliko dugo. Ja više nemam osećaj da dolazim da glumim, već da se samo preselim u tog Mekmarfija. Svakako je to lik koji me inspiriše, ja se stvarno baš dobro osećam dok ga igram i čim obučem ovako ovaj kostim počnem i da se ponašam kao Mekmarfi", počeo je glumac za "Una, due, tre".

Svakako je bonus što se u toj koži oseti nešto mlađim.

"Da, osećam se mlađe! To jeste jedna od prednosti ove uloge, što me malo vrati u mladost."

Zato se ne slaže u potpunosti sa onom narodnom da su godine samo pitanje duha.

"Pa dobro, pitanje su duha, ali i pitanje su godina, ipak godine su godine, nekad nisu kompatibilne sa onim što taj čovek radi. Zato mislim da sam tu negde pri kraju."

Foto: UNA

Ono što je dobro u vezi sa godinama jeste da su mu donele mnogo iskustva. Zato može da oceni ova današnja vremena u odnosu na neka prethodna i ističe da atmosfera iz komada možda nikada nije bila aktuelnija.

"Meni se ova vremena ne sviđaju, ne sviđaju mi se generalno... U celom svetu, a posebno mi se ne sviđaju kod nas, ali to su naša vremena, moramo da se borimo sa njima, kao Mekmarfi na sceni."

Nije stoga idealan period ni da se podižu deca, ali srećom, Dragan je tu svoju dužnost već ispunio. Mia i Aleksej danas su svoji, ostvareni ljudi.

"Oni su već odrasli... Pa nije, sva vremena nose svoje breme i probleme, nema tu velike razlike, kako je bilo onima koji su decu podizali devedesetih kada su se dešavale sve one grozne stvari oko nas... Ko se rodi u Srbiji i na Balkanu mora da se što pre pomiri s tim da nikad neće živeti u idealnim uslovima. Tako će lakše prolaziti kroz svoje vreme, to ne mora nužno da bude problem, možemo reći da mu život sigurno neće biti dosadan, a ni to nije mala stvar."

Aleksej ga je nasledio u glumačkom pozivu. Takođe je naklonjen tome da vremena komentariše na sceni.

"Gledao sam tu predstavu, mislim da je izuzetno značajna, divna predstava, pre svega jer je četvoro mladih imalo potrebu da iskaže svoj stav na sceni, to naš posao čini značajnim nama samima."

Foto: UNA

"Ja kad sam bio njegovih godina isto sam imao svoju pozorišnu trupu i iskazivali smo stavove naše generacije, drago mi je da je i on imao istu potrebu. vidim da im ta predstava ide jako dobro, samo mogu da kažem da sam jako ponosan na njega."

Sina nije odvraćao od toga da krene glumačkim putem, jer ni on sam nikada nije zažalio zbog svog izbora.

"Nisam zažalio, možda na nekim počecima, ali to svaki čovek u određenom dobu postavlja sebi pitanje da li je krenuo pravim putem, ali zažalio nikad nisam, možda eventualno što nisam ranije počeo da se bavim režijom."

Zato se njom bavi danas i to veoma uspešno. Njegovo najnovije ostvarenje "Čuvari formule" pobralo je sve komplimente i nagrade. Šta je njegova tajna formula za uspeh?

"To ne mogu da odgovorim niti se bavim time, ne znam šta je formula uspeha ili komunikacije s publikom, treba pratiti svoj instinkt, ja u svojim delima tragam za dobrim u čoveku, valjda zato što ga u ovom svetu sve teže nalazim pa onda makar to pokušavam da nadomestim kroz svoja dela", zaključio je Dragan Bjelogrlić za "Una, due, tre".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()