Moćno sredstvo iz kuhinje koje razara tvrdokorne naslage: Spasiće zagoreli tiganj i šerpe za tren oka

Zaboravite na mučno ribanje

26.01.2025. 20:38
  • Podeli:
shutterstock_ zagoreo tiganja sudovi pranje sudova detrdžent masnoća-679678f1c7798.webp Foto: Shutterstock

Zagoreli tiganj je zaista problem u kuhinji, pogotovo kad se trudite da ga očistite, ali naslage jednostavno ne popuštaju. U tom slučaju, prašak za pecivo može postati vaš najbolji prijatelj.

Ovo jednostavno rešenje ne samo da olakšava čišćenje, već je i potpuno prirodno, što znači da ne morate brinuti o upotrebi jakih hemikalija u kuhinji. Prašak za pecivo je poznat po tome što efikasno razgrađuje masnoće i hrskave naslage, čineći tiganj ponovo kao nov.

Osim toga, ovaj trik možete koristiti ne samo za tiganje, već i za druge kuhinjske posude koje su "pretrpele" zagorevanje, ali tu su i lonci ili šerpe.

S obzirom na to da prašak za pecivo ima ulogu blagog abraziva, on neće oštetiti vaše posude, ali će efikasno ukloniti prljavštinu. Dodatna prednost je što možete ovu tehniku koristiti za kuhinjske površine ili čak mikrotalasne pećnice, što je čini vrlo svestranim alatom za čišćenje.

Na kraju, kada jednom isprobate ovaj trik, tiganji i drugi kuhinjski pribor će vam se zahvaliti jer više nećete morati da se borite sa tvrdokornim naslagama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()

  • Najnovije
  • Najčitanije
  • Povezano