Ne bacajte buđav hleb, može da vam reši veliki problem u kuhinji

Stari hleb potopljen u sirće može osvežiti rernu nakon čišćenja

24.11.2025. 20:42
  • Podeli:
buđav hleb, shutterstock-6924b4b1a7dd9.webp Foto: Shutterstock

Održavanje kuhinje često zna da bude naporno i da zadaje užasne glavobolje. Trošimo mnogo novca na skupe deterdžente kako bi se rešili masnoće i neprijatnih mirisa, a ne znamo da kuhinja ima svoje male tajne.

Zamislite ovu situaciju: završili ste sa velikim čišćenjem rerne, ali još uvek miriše na kulinarske avanture koje ste praktikovali tokom praznika. Nema potrebe za brigom, jer tu stari hleb stupa na snagu.

Da, dobro ste pročitali. Taj "agent iz senke", koji je do juče bio deo vašeg doručka, sada je glavni junak u misiji osvežavanja vaše rerne.

Jednostavan postupak

Sve što treba da uradite jeste da komad starog hleba potopite belo vinsko, alkoholno ili jabukovo sirće koji su jednako efikasni u ovakvoj situaciji.

Nakon što je hleb natopljen, stavite ga u činiju i stavite u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni.

Poput prikrivenog špijuna, hleb će raditi nečujno, preko noći, upijajući sve te neprijatne mirise.

Ovaj metod je kao tihi borac protiv zločina koji izazivaju mirisi – efikasan, jednostavan i gotovo mističan.

 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()