Ako i vi spadate u one koji poste, evo predloga za doručak: Savršen, hrskav i sočan burek

Veliki Božićni post je u toku

01.12.2023. 07:30
  • Podeli:
burek shutterstock_1159047427-65688c1c08c7f.webp Foto: Shutterstock

U utorak je počeo Božićni post koji će trajati do 07. januara 2024.godine. Ako i vi spadate u one koji poste, evo predloga za doručak. Ukus je savršen, hrskav i sočan.

Sastojci:

  • 500gr gotovih tankih kora
  • 300ml mineralne vode
  • 70ml ulja
  • 1 veći praziluk
  • 1 crni luk
  • 150gr sojinih pahuljica
  • 200ml vode
  • So
  • Biber
  • Suvi začin

Priprema:

Iseckajte luk pa ga ispržite u malo ulja. Stavite vodu preko sojinih pahuljica pa sačekajte da nabubre. Dodajte ih prženom luku kada nabubre. Zatim začinite po ukusu. Za početak nauljite tepsiju i stavite 4 kore sa svake strane. Zatim idete redosledom - prazna kora preliv - kora preliv fil. Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite sav materijal. Pecite burek oko 30 minuta na 200 stepeni.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()