Hrskava i sočna, baš kako treba
Mnogi od nas vole pite sa tikvicama u slanoj verziji, a mi vam danas donosimo recept iz Bakine kuhinje za slatku pitu sa tikvicama i vanilom.
Tikvice same po sebi nisu slatke, a ni slane, tako da ako na njih stavite med ili šećer, one postaju prava šećerlema.
Iako vam na prvi momenat čitanja ovaj recept zvuči poput onog "kolač u tiganju", verujte itekako je moguć i preukusan. Spremite ovaj dezert u vašoj kuhinji i ukućani će vam biti zahvalni.
Tikvicu izrendati, a ako je baš mlada ne morate je ni guliti. Izrendane tikvice posoliti i ostaviti da odstoje 20 minuta, pa ih ocediti. Nakon ceđenja, u posudu stavite tikvice i ostale sve sastojke i napravite nadev.
Raširiti koru na sto, pa je premazati uljem, dodati drugu preko nje, pa i nju premazati i rasporediti tri kašike nadeva od tikvica.
Dodati još jednu koru, pa je nauljiti i dodati pet tikvica, saviti ivice i urolati. Ređati u podmazan pleh, pa je oštrim nožem iseći na trougliće.
Premazati uljem i peći na 200 stepeni, oko 40 minuta. Posuti prah šećerom nakon pečenja.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.