Alfredo pasta sa piletinom: Kremasta i sočna, bolju niste jeli

Umerenog ukusa, oduševiće svakog

10.06.2025. 13:45
  • Podeli:
shutterstock_2228548909 alfredo pasta-684818f5d2b89.webp Foto: Shutterstock

Ručak koji će cela porodica obožavatic - donosimo vam recept za Alfredo pastu.

Potrebno je:

  • 300 g taljatela
  • 300 g pilećeg filea
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g rendanog parmezana
  • 50 g maslaca
  • 2 čena belog luka
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • sušeni peršun za posipanje (opciono)

Uputstvo:

Skuvajte pastu. Na srednjejakoj vatri otopite maslac u velikom tiganju. Dodajte sitno iseckani beli luk u tiganj i pržite ga nekoliko minuta. Dodajte isečene pileće filete u tiganj. Pržite ih oko 5-7 minuta dok ne budu skroz ispečeni i ne dobiju lepu zlatnosmeđu boju. Dodajte pavlaku za kuvanje u tiganj. Promešajte sve sastojke da se sjedini. Dodajte rendani parmezan u tiganj. Nastavite mešati dok se parmezan ne istopi i sos ne postane kremast. Posolite i pobiberite sos po ukusu. Dodajte taljatele i dobro promešajte.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()