Ako volite "klasičnu" bajaderu, ovu varijantu ćete tek obožavati
Foto: ShutterstockSezona slava polako počinje, a samim tim i traženje inspiracije za pravljenje trpeze.
Sitni kolači su uvek pravi izbor za posluženje, ali i tu je bezbroj opcija i mogućnosti.
Danas vam predstavljamo recept za nešto drugačiju bajaderu, sa kokosom.
Podjednako je lepa kao i "klasična", a sigurni smo da će prva nestati sa tanjira. Možda je bolje da napravite duplu meru.
Za glazuru:

U šerpu stavite šećer i vodu, a kad provri, kuvajte još četiri minuta.
Potom dodajte margarin i mešajte dok se ne rastopi.
Onda dodajte mleveni keks i kokos i sve dobro umešajte.
Dobijenu smesu izlijte u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom i ostavite da se stegne.
Isecite smesu na štanglice.
Onda napravite glazuru tako što ćete na pari otopiti čokoladu sa uljem.
Glazuru prelijte preko kolača i dobićete savršenu kokos bajaderu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







