Ukus će biti podjednako sjajan i što je najvažnije, mnogo zdraviji
Hamburgeri su omiljena brza hrana mnogima, naročito ono ih lanaca restorana brze hrane. Ipak, često naručivanje u fast fudu može biti prilično skupo. Ono što morate znati ako obožavate hamburgere jeste da ih tako lako možete napraviti u sopstvenoj kuhinji, a ukus će biti podjednako sjajan i što je najvažnije, mnogo zdraviji, bez dodatih šećera, pojačivača ukusa i aditiva.
Danas vam donosimo recept za lepinje iz bakine kuhinje, a priloge za hamburgere odaberite sami.
U mlako mleko izmrviti kvasac, dodati šećer, pa kad malo zapeni sipati u vanglicu, dodati ulje i brašno i zamesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti 30 minuta da nadođe. Sto posuti malo brašnom, istresti testo i izdvojiti loptice veličine 100 g i obraditi ih rukama u okrugle loptice i ređati u pleh obložen pek papirom, pa pokriti folijom da nadođu. Kad se udvostruče premazati mlekom i posuti susamom. Peći na 220 stepeni 30 minuta da porumene.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.