Nakon što primenite ovaj trik, vaše šnicle će biti mekše i ukusnije
Mnoge domaćice izbegavaju da pripremaju šnicle, jer im meso često bude žilavo i bez ukusa. Tvrdo meso nikome nije lepo, ali postoje načini da čak i žilavo meso postane ono koje se topi u ustima.
Danas vam iz bakine kuhinje donosimo recept za pileće šnicle u soja sosu, koje su mekane kao duša. Ujedno, baka Jelena Petrović je sa nama podelila i kulinarski trik na koji način svako meso može biti mekano, sočno i nikada žilavo.
Nakon što primenite ovaj trik, vaše šnicle će biti mekše, ukusnije i sigurni smo da će uživanje u ovom jelu biti nezaboravno.
Meso iseći na šnicle i blago ih izlupati između folije. Posoliti i posuti začinom za piletinu i izgnječiti 3 čena belog luka. Dodati soja sos i sve rukama izjednačiti.
Ostaviti da stoji par minuta. Iseći slaninu na tanje listiće, pa je propržiti na malo ulja da slanina bude reš, pa je izvaditi iz ulja. Šnicle provući kroz brašno, a zatim ih staviti u tiganj gde se pržila slanina.
Pokriti i smanjiti na najmanju temperaturu da se šnicle dinstaju. Pred kraj pojačati i zapeći sa obe strane. Pržiti oko 20 minuta.
Pred kraj dodati ostatak izgnječenog belog luka. Mekano kao puter, a ukus neopisivo dobar.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.