Bakin pasulj: Spremljen po tradicionalnom receptu - ukusniji ne postoji

Ručak za celu porodicu

25.03.2024. 15:53
  • Podeli:
pasulj, bakina kuhinja 1-66014bb219518.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo pasulj po tradicionalnom receptu.

Potrebno je:

  • 350 gr šarenog pasulja
  • veća glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 suva ljuta paprika
  • lovorov list
  • nekoliko zrna bibera
  • ulje
  • ml paprika
  • 1 ravna kašika brašna
  • ml biber
  • suvi začin
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Pasulj dobro oprati, preliti hladnom vodom i ostaviti preko noći. Sutradan ga oprati iz te vode sipati novu da malo provri. Baciti vodu i naliti vodom. Dodati papriku suvu, lovorov list, zrno bibera i staviti da se kuva.

Ako pasulj nije stariji od godinu dana skuva se za manje od sat vremena. U tiganj naseckati crni luk pa malo pržiti, dodati kašiku brašna ravnu i seckan beli luk.

Kad dobije krem boju dodati mlevenu papriku i odmah skinuti i sipati u pasulj. Dodati začin i ml biber. Kuvati još dva minuta i pasulj je gotov.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()