Bakin recept za paprikaš bez zaprške: Sjajno jelo za one koji poste i za one koji su na dijeti

Bez jake zaprške i začina

Autor: Web UNA TV
22.06.2025. 20:38
  • Podeli:
jelo bakina kuhinja paprikas-68584d99d8b24.webp Foto: Bakina kuhinja

Jelo na kašiku koje se pravi veoma brzo, a može da bude posluženo kao glavno jelo, sa salatom, a odlično je i sutradan. Reč je o paprikašu, a recept vam donosi baka Jelena Petrović.

Ovoga puta smo ga spremali u posnoj varijanti. 

Potrebno je:

  • 1 crni luk
  • 2 šargrarepe
  • 1 sveža paprika ili smrznuta
  • 1 ljuta zelena po želji
  • 1 tikvica
  • 1 krompir
  • slatka mlevena paprika
  • suvi začin
  • 3 čena belog luka
  • ulje

 

Priprema:

Luk iseckati, pa zajedno sa šargarepom isečenom na kolutove propržiti u tiganju. Dodati jednu i drugu seckanu papriku u to.

Kad se proprži, dodati tikvicu isečenu na kockice i krompir. Ubaciti slatku mlevenu papriku, pa naliti vodom.

Kad se skuva dodati kašiku suvog začina. Izdvojiti dve kutlače kuvanih tikvica i krompira sa malo tečnosti pa izblendati, pa vratiti u paprikaš.

Dobili smo sjajnu gustinu i paprikaš bez zaprške. Ubacite beli luk i peršunov list i kuvajte još 15 minuta. 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()