Bakina pita sa makom i voćem: Probajte recept posle koga ćete znati šta znači - savršenstvo

Evo tajne za savršenu pitu sa sočnim voćem i hrskavom koricom

25.05.2024. 10:25
  • Podeli:
pita sa makom i voćem - foto-66519f926b893.webp Foto: Bakina kuhinja

Tražite savršen recept za pitu od maka i voća? Ne tražite dalje! Evo tajne za savršenu pitu sa sočnim voćem i hrskavom koricom.

Sastojci:

  • 300 gr tankih kora
  • 200 gr mlevenog maka
  • 100 gr šećera (može više, po želji)
  • 200 ml mleka ili vode za mak
  • malo ulja 
  • voće po izboru (seckano) - ovde su korišćene breskve i trešnje

Priprema:

Manji pleh obložiti pek papirom, pa ređati kore i premazati uljem.

U mak sipati mleko (ili vodu ako postite) - čim provri sklanja se sa šporeta. Po dve kašike premazati drugu koru i ređati voće.

Najbolje je ako imate dve vrste voća. Prekriti sa dve kore pri utrošku materijala i premazati uljem. Ide u vruću rernu na 200 stepeni Celzijusa, oko 40 minuta - da lepo zarumeni.

Posuti prah šećerom i vanilom. Služiti ohlađeno. Uživajte i delite recept.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()