Ostaće slasna i sočna mesecima
Foto: Bakina kuhinjaŠta raditi kada vam ostane lubenica, a želite da je sačuvate za zimu? Danas vam otkrivamo bakinu tajnu kako da napravite prelepi, mirisni kompot od lubenice i sezonskog voća, bez dugog kuvanja. Koristimo metodu pasterizacije u rerni i samo malo šećera, uz dodatak koji daje magičan miris. U videu ćete videti kako se kombinuje lubenica, jabuke, grožđe i limun, i zašto je baš limun ključan za dugu trajnost. Brzo, lako i sigurno – kompot koji će vas oduševiti kad ga otvorite.

Lubenicu iseći na kockice, izvaditi seme i poređati u oprane tegle. Ubaciti i drugo voće jabuke, grožđe, kruške ili šta već želite.
Ubacite kolutove limuna, po kašiku šećera i naliti prokuvanom, prohlađenom vodom. Zatvoriti i staviti u hladnu rernu na 100 stepeni, 90 minuta.
Ostaviti da se prohlade, ali pre toga dobro još zavrnuti tegle. Ohlađene staviti na hladno.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







