Lako se priprema, a miris koji se širi dok se peče je prosto čaroban
Foto: Bakina kuhinjaDanas vam donosim recept za jedan fini, sočni i mirisni kolač sa jabukama koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću i predivnim ukusom!
Mekano testo obogaćeno jogurtom i koricom limuna, prepuno slatkih kockica jabuka posutih cimetom, čini ovaj kolač neodoljivim.
Lako se priprema, a miris koji se širi dok se peče je prosto čaroban. Savršen je uz kafu, čaj ili kao slatki desert posle ručka. Uživajte u svakom zalogaju ove predivne poslastice iz bakine kuhinje.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, griz sa praškom za pecivo i umešati sve. Dodati zatim ulje, jogurt, koricu limuna, pa suvo grožđe potopljeno u rum i potom sve izjednačiti u kompaktnu smesu.
Pleh obložiti pek papirom. Istresti testo u pleh veličine 26 centimetara, okruglog oblika.
Rasporediti jabuke na kocke posute cimetom. Premazati jabuke uljem sa četkicom i pospite ih vanilin šećerom. Peći na 200 stepeni 45-50 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







