Ukus je fantastičan
Nešto brzo, a jako ukusno, ne previše slatko, po želji se može dodati još šećera kao i sirupa, pa ko kako voli neka izvoli
Prokuvati nekoliko minuta vodu i šećer za sirup pa skloniti sa vatre da se hladi.
Uključiti rernu na 180 stepeni dase zagreva.
Ulupati jaja sa šećerom, pa dodati suve sastojke, pa vlažne i sve dobro umutiti žicom.
Pouljiti i posuti brašnom pleh u kojem će se peći, otprilike 25 x 30 cm, ili po vašem izboru. Videćet ekoliko ćete mase dobiti.
Tanja baklava u veću tepsiju ili deblja u manju.
Staviti da se peče 35 minuta, zavisno do rerne.
Pečenu baklavu zaliti sa prohladjenim sirupom i ostaviti da e potpuno ohladi, pa staviti u frižider.
Ja sam tolu stavila u frižider, ne vrelu.
Brže se ohladila tako, dovoljno je da baklava dodje do temperature koja neće naškoditi frižideru.
Posle samo iseći u kocke, rombove ili trouglove i poslužiti.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.