Baklava bez kora: Sočna poslastica - gotova za deset minuta

Ukus je fantastičan

30.01.2025. 15:32
  • Podeli:
Baklava shutterstock_1050507344-64f072c043d1f.webp Foto: Shutterstock

Nešto brzo, a jako ukusno, ne previše slatko, po želji se može dodati još šećera kao i sirupa, pa ko kako voli neka izvoli

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 1 čaša ( mera je 200 ml čaša ) oštrog brašna
  • 1 čaša griza
  • 1 laša ulja
  • 1 čaša mleka
  • 1 čaše šećera
  • 2 čaše mlevenih oraha

Sirup:

  • 500 ml vode
  • 2 čaše šećera
Foto: Pixabay

Priprema:

Prokuvati nekoliko minuta vodu i šećer za sirup pa skloniti sa vatre da se hladi.

Uključiti rernu na 180 stepeni dase zagreva.

Ulupati jaja sa šećerom, pa dodati suve sastojke, pa vlažne i sve dobro umutiti žicom.

Pouljiti i posuti brašnom pleh u kojem će se peći, otprilike 25 x 30 cm, ili po vašem izboru. Videćet ekoliko ćete mase dobiti.

Tanja baklava u veću tepsiju ili deblja u manju.

Staviti  da se peče 35 minuta, zavisno do rerne.

Pečenu baklavu zaliti sa prohladjenim sirupom i ostaviti da e potpuno ohladi, pa staviti u frižider.

Ja sam tolu stavila u frižider, ne vrelu.

Brže se ohladila tako, dovoljno je da baklava dodje do temperature koja neće naškoditi frižideru.

Posle samo iseći u kocke, rombove ili trouglove i poslužiti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari (0)