Baklava sa keksom i orasima: Poslastica po receptu naših baka

Tope se u ustima

25.01.2024. 09:09
  • Podeli:
baklava bakina kuhinja-65b216cb59c07.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo baklavu sa orasima i keksom. 

Potrebno je:

  • tanke kore
  • 3 jaja 
  • 30 ml ulja
  • 200 gr keksa
  • 150 gr mle oraha
  • 50 ml jogurta
  • 1 linum
  • 1 vanilin šećer 
  • 400 ml vode
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

U šerpu sipati 400 gr šećera, dodati vodu i sećer, limun, kao i vanilin šećer i kuvati 5-6 minuta da se stvori sirup. Potom ohladiti.

U činiju žicom umutiti jaja, dodati šećer, po želji dodati pola ulja, jogurt, keks, ml orahe i sve izjednačiti.

Koru raširiti, premazati uljem pa dodati drugu koru i nju premazati, a u dno dodati fil i rasporediti po širini, a potom uviti u rolnicu.

Ređati u podmazan pleh. Iseći na manje rolnice po želji i premazati uljem. 

Peći na 200 stepeni C 30-40 minuta da lepo porumeni. Preliti sa sirupom, ostaviti da upije i ohladi se.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()