Kao osmišljena za slavsku trpezu
Sočna i slatka baklava, a mak joj daje poseban šmek.
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj šerpi zakuvajte vodu i šećer, pa dodajte limun sečen na kolutove. Kuvajte oko 5 minuta, pa ostavite da se prohladi. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, i još malo umutite. Dodajte mleveni keks, da smesa bude baš gusta. Prvu koru poprskajte uljem, pa preko stavite drugu koru. I nju poprskajte uljem pa stavite treću koru. Nanesite fil od keksa. Dobro zarolajte. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal, pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Rolate secite pa ih premažite uljem. Pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Hladnim prelivom prelijte vruću baklavu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.