Banana tiramisu: Bolji od klasičnog - topi se u ustima

Sočan kolač osvojiće i one izbirljive

14.05.2024. 19:14
  • Podeli:
tiramisu-7978646_1920 pixabay image-65fc8d3933e7c.webp Foto: Pixabay

Donosimo vam nesvakidašnju verziju recepta za dobro poznati tiramisu, ovog puta sa bananama.

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 4 velike kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • malo maslaca i prezli za kalup

Za fil:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 500 grama maskarponea
  • 50 grama šećera u prahu
  • 3-4 banane
  • kakao za posipanje
Foto: Pixabay

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Maslacem premažite kalup i pospite prezlama. Umutite jaja sa šećerom, pa prosejte brašno i umešajte ga u smesu, ali nemojte da sjedinjujete mikserom. Preručite u kalup. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Za to vreme pripremajte fil. Zasebno umutite slatku pavlaku pa dodajte šećer. Dodajte maskarpone pa sjedinite u krem. Ostavite da se prohladi. Presecite banane na pola po dužini i širini pa ređajte po biskvitu. Prelijte filom. Izravnajte. Ostavite par sati u frižideru da se hladi, a najbolje preko noći. Pospite kakaom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()