Bećarac sa tikvicama: Savršeno kuvano jelo za letnji ručak

Jelo na kašiku puno vitamina

10.08.2024. 12:46
  • Podeli:
sataraš bećarac shutterstock-64a16f0b670d1.webp Foto: Shutterstock

Bećarac pruža savršeno rešenje za brz i ukusan obrok kad nemate mnogo vremena. Bez obzira da li preferirate verziju sa mesom ili bez, bećarac je pun ukusa i zadovoljava svaki put.

Bećarac sa tikvicama je savršeno kuvano jelo u kome će uživati cela porodica, a jednostavno se pravi.

Sastojci:

  • 5 tikvica, isečenih na kockice
  • 2 kg paradajza
  • 1 crni luk, veliki i iseckan sitno
  • 5 paprika, očišćenih i iseckanih
  • 4 čena belog luka
  • ulje za prženje
  • 4 struka vlašca
  • 1 kašičica mešavine suvog začina
  • 1 kašica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike

Priprema:

Kako biste napravili bećarac u dubljoj šerpi zagrejte ulje i dodajte crni luk i paprike, i pržite. Ako želite dolijte malo vode pa prodinstajte da paprika omekša. Dodajte tikvice i dinstajte još 20 minuta. Nakon toga dodajte i paradajz zajedno sa sokom.

Začinite po želji, dodajte beli luk i dinstajte oko 30 minuta, dok tečnost ne ispari. Kada je gotovo, ostavite da se prohladi i vlašac pospite preko bećarca. Uživajte.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()